Natuursteen voor binnen en buiten

Natuursteenproducten in en rondom uw pand geven de ruimte direct een luxere uitstraling. Steenhouwerij Breti in Bladel, Brabant geeft uw keuken een prachtige metamorfose, laat uw badkamer lijken op een chique hotelbadkamer of zorgen voor die natuurlijke uitstraling in uw tuin of op uw terras.

Kalk Steensoorten

Musschelkalk

Een mergelachtige kalksteen uit Duitsland. De naam is ontleend aan de grote hoeveelheid schelpen die de steen bevat. De steen is erg zacht maar is populair als gevelbekleding vanwege zijn natuurlijke algenwering.

Travertin

Eigenlijk een kalksteen die ontstaan is bij hete bronnen. In de gebieden waar deze gewonnen wordt, wordt het ongestopt op flinke diktes gebruikt als bouwmateriaal. Bij ons worden de gaten gestopt met lijm en wordt de steen gepolijst voor binnengebruik.

Massangis

Massangis Roche Jaune Clair is de meest gebruikte lichte kalksteen (witsteen) uit Frankrijk. Deze soort is vorstbestendig en in alle diktes verkrijgbaar.

Faro

Faro- of Moca Crème-kalk uit Portugal is eenvoudig te winnen en verwerken. Vanwege de populariteit van deze steen hebben wij hier vensterbanken van op voorraad liggen.

Jura Gold

Jura Gold is een mooie, goed toe te passen kalksteen uit Duitsland. Met een beetje geluk zitten er prachtige fossielen aan het oppervlak.

Jura Grau

Jura Grau komt uit dezelfde laag als Jura Gold maar bevat minder ijzer waardoor deze iets grijzer opkleurt.

Basalt Steensoorten

Fudung Black

Fudung Black, Chinese basalt of G684 is een veelgebruikt basalt. Doorgaans wordt dit gebruikt als tegel en dan vaak in de gebrande uitvoering.

Mendiger

Mendiger Basalt is een slijtvaste, vorstbestendige steen uit Duitsland. Door de poreuze structuur is het de ideale steen voor antisliptoepassingen.

Hardsteen/arduin Steensoorten

Arduin

Arduin, ook wel Belgisch hardsteen genoemd. Een harde kalksteen met vele toepassingen voor binnen en buiten.

Licht zoeten

De eerste schuurbewerkingen na het zagen. Grofweg korrel 200, dit is onze standaardafwerking voor buitentoepassingen.

Donker zoeten

Fijn opschuren van de steen, de steen neemt zijdeglans aan. Er zijn geen schuurslagen meer zichtbaar. Ongeveer korrel 500-800.

Polijsten

De steen hoogglans opschuren. Na het schuren worden de resterende poriën zoveel mogelijk dichtgezet met polijstpasta.

Boucharderen

Opruwen door speciale hamerslag beitel geven een uitstekend antislip effect.

Branden

Branden is het zeer snel verhitten van het oppervlak waardoor deze te snel uitzet ten opzichte van de ondergrond. Hierdoor breekt de bovenste laag los.

Frijnen

Frijnen (het handmatige) is met de klopper en steenbeitel min of meer parallelle streepjes hakken in het oppervlak. Deze bewerking werd vroeger veel toegepast als eindafwerking.

Granieten Steensoorten

Indian Black

Veelgebruikt zwart graniet uit India. De belangrijkste concurrent is Shanxi Black uit China, dit is net wat dieper zwart.

Blue Night

Een bijzonder graniet uit Angola. Het blauwe labradoriet lijkt wel licht te geven.

Impala

Impala of Rustenberg-graniet is het meest gebruikte graniet in vrijwel alle toepassingen. De steen komt uit Zuid-Afrika maar vindt wereldwijd aftrek.

Kashmir Gold

Kashmir Gold is een graniet uit India.

Kashmir White

Idem als Kashmir Gold maar met minder ijzer. Dit is een van de populairste lichtere granieten.

Larvikiet

Larvikiet, oftewel Labrador Blue (naar het mineraal labradoriet). Een granietachtige steen die wereldwijd toegepast wordt. Het labradoriet zorgt voor een bijzonder lichteffect. De Noorse groeves leveren vele verschillende tinten.

Steel Grey

Een blauwgrijze graniet uit India met een wat gevlokte tekening.

Tarn

Tarn is een veelgebruikt licht graniet uit Frankrijk.

Paradiso Violet

Een veelgebruikt graniet uit India.

Verde San Francisco

Een groen, sterk gewolkt graniet uit Brazilië.

Marmer Steensoorten

Nero Marquina

Klassiek Spaans marmer.

Crema Marfil

Een prachtig, maar wel enigszins teer marmer uit Spanje.

Bianco Carrara

Bianco Carrara is een wereldberoemde steen uit Italië. Dit is waar we het eerst aan denken als we het over marmer hebben. De afwezigheid van de grijze aders bepaalt de exclusiviteit van het stuk steen.

Asthir

Asthir, een wit marmer uit Griekenland. Deze natuursteen is hard marmer dat tot op zekere hoogte ook geschikt is voor buitengebruik.

Thassos

Thassos-marmer uit Griekenland komt het dichtst in de buurt van een egaal witte steen.

Marmara

Dit prachtige marmer uit Turkije is opgebouwd uit vrijwel parallelle lagen. Dit geeft een bijzonder effect wanneer het toegepast wordt in een interieur.

Rose Aurore

Bijzonder roze marmer uit Portugal.

Emperador

Een klassiek marmer uit Spanje.

Fossil Black

Een bijzonder marmer uit Marokko, de fossielen zijn duidelijk te zien.

Wilt u meer informatie? Bel 0497-381124 of kom langs en laat u informeren door een van onze medewerkers.

Zit het type natuursteen van uw keuze er niet tussen? Voor een uitgebreider overzicht verwijzen wij u door naar Brachot-Hermant, een van onze platenleveranciers.