Sluitstenen hardsteen Bladel

“Geef uw terras of tuin een luxe en natuurlijke uitstraling met natuursteen.”

Sluitstenen zijn de middelste stenen van een gestapelde of gemetselde boog. Sluitstenen van hardsteen dienen vaak als laatste afsluiting van de boog, precies in het midden. Deze bijzondere elementen worden ook gebruikt om extra accent in de boog aan te brengen. Een sluitsteen van hardsteen is daarvoor een perfect middel.

Een sluitsteen van Belgisch hardsteen

Bij sluitstenen is Belgisch hardsteen een veelgebruikte steensoort. En dat is niet voor niets, want Belgisch hardsteen is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, geeft gevelelementen een natuurlijke, levendige uitstraling en is bijzonder sterk. De kleur van Belgisch hardsteen is blauwgrijs, met zichtbare fossielen en aders die gedurende honderden miljoenen jaren zijn ontstaan. Het geeft uw woning of bedrijfspand daardoor nog meer sfeer. Uiteraard zijn ook andere soorten en maten natuursteen mogelijk. Bekijk daarvoor het overzicht met alle soorten en maten natuursteen voor een indruk van de mogelijkheden. Naast sluitstenen van hardsteen, bent u bij Steenhouwerij Breti ook welkom voor het laten maken van aanzetstenen, de eerste stenen in een boog of rollaag. Een sluitsteen in hetzelfde materiaal maakt het geheel dan helemaal af.

Verschillende soorten sluitstenen

Omdat elke boog anders en daarmee uniek is, wordt vaak gekozen voor een decoratief gehakte natuursteen, zoals Belgisch hardsteen – ook wel arduin genoemd. Steenhouwerij Breti realiseert elke gewenste vorm voor u en denkt tijdens het ontwerpproces graag met u mee. Op die manier kunnen we perfect passende sluitstenen van hardsteen voor u op maat maken.

Sluitstenen en gevelsierstenen van hoge kwaliteit

We gebruiken bij de vervaardiging van sluitstenen van hardsteen uitsluitend steensoorten van hoge kwaliteit. Op die manier bent u er zeker van dat u jarenlang kunt genieten van mooie en onderhoudsvrije sluitstenen. Steenhouwerij Breti is gevestigd in Bladel, regio Eindhoven. We beschikken over meer dan vijftig jaar ervaring met Belgisch hardsteen en andere natuursteensoorten, wat we verwerken tot verschillende eindproducten, waaronder grafmonumenten. We vertellen u graag wat er allemaal mogelijk en luisteren daarbij naar uw wensen, om samen tot het beste ontwerp te komen. Voor meer informatie belt u 0497-381124.

Al meer dan al meer dan 55 jaar ervaring

Gespecialiseerd in natuursteen

Diverse toepassingen

Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap zijn wij uiterst bekwaam om uw wensen in het product te verwerken.
Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden