Arduin blad Bladel

“Geef uw terras of tuin een luxe en natuurlijke uitstraling met natuursteen.”

Arduin is een ander woord voor Belgisch hardsteen. Belgisch hardsteen is een kalksteen met een bijzondere blauwgrijze kleur. Het oppervlak van deze hardsteensoort kenmerkt zich door de aanwezigheid van miljoenen jaren oude fossielen en aders. Het wordt in de Ardennen uit een groeve gewonnen en door steenhouwerijen verwerkt tot allerlei producten, zoals tegels, ornamenten, grafmonumenten, dorpels en brievenbussen. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De toepassing van arduin gezoet hardsteen geeft uw interieur, maar ook tuin of entree een unieke en luxueuze uitstraling.

Wat is arduin gezoet?

”Zoeten’ is bij de verwerking van Belgisch hardsteen – arduin, dus – de laatste stap in het schuurproces. Door met een zeer fijne korrel te schuren wordt er een mooi vlak en mat oppervlak gecreëerd, zonder dat sporen van bewerking zichtbaar zijn. De gebruikte schuurschijf zorgt voor verschillende gradaties in glans. Een lichte glans wordt ook wel licht arduin gezoet genoemd. Een matte glans heet ‘gezoet’, terwijl een hoogglans arduin gezoet ‘donker gezoet’ wordt genoemd. Een arduin blad voor de keuken of een tafel geeft het oppervlak een unieke uitstraling. Zoeten wordt daarom veel toegepast op een arduin blad en natuurstenen tafels. Bekijk de verschillende soorten en maten hardsteen voor een impressie van de mogelijkheden.

Voordelen van gezoet arduin blad

Een gezoet arduin blad is slijtvast en minder kwetsbaar voor vocht en vuil. Zoeten is een authentieke manier van bewerken die daarom vaak wordt toegepast op Belgisch hardsteen. Vooral bij binnengebruik komt arduin gezoet heel mooi tot zijn recht, bijvoorbeeld als arduin blad in uw keuken of op de eettafel. Een gezoete tegel verkleurt bij toepassing buiten altijd een klein beetje onder de invloed van regen en zonlicht, maar dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn. Het kan juist het karakter en de charme van Belgisch hardsteen volledig tot zijn recht laten komen. Steenhouwerij Breti denkt graag met u mee over het ontwerp van uw arduin blad voor keuken of tafels, een schouw of andere toepassing. We beschikken dan ook over meer dan vijftig jaar ervaring. Kom langs in Bladel, vul het contactformulier in of bel 0497-381124.

Al meer dan al meer dan 55 jaar ervaring

Gespecialiseerd in natuursteen

Diverse toepassingen

Door onze jarenlange ervaring en vakmanschap zijn wij uiterst bekwaam om uw wensen in het product te verwerken.
Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Voorbeelden